top of page
Raw Stories trouwfotografie workshop FAQ
 • Waarom meegaan op workshop retreat met Raw Stories?
  We geven je een volledige inkijk in de industrie van professionele fotografie met meerdere workshops en persoonlijke coachingsgesprekken waarin we alle ins & outs met je delen van de industrie. Je breidt je portfolio uit op prachtige spots in de natuur, stad en high-end locaties. Met internationale modellen op de meest adembenemende trouwlocaties heb je straks het fotografieportfolio van je dromen waarmee je zeker in het oog zal springen bij toekomstige klanten. We creëren niet alleen adembenemende couple shoots, maar bieden het hele plaatje aan! We organiseren full styled wedding shoots met uitgebreide details. Connecten Tijdens onze workshop retreat leer je andere fotografen uit de groep goed kennen en sluit je vriendschappen voor het leven. Omdat we met een hele kleine groep gaan, is er echte verbinding en ruimte om niet alleen van ons, maar ook van elkaar te leren. De kracht van een hecht netwerk is zeker niet te onderschatten! Ontdekken Uiteraard sturen we jullie niet naar huis zonder dat jullie ook de omgeving hebben kunnen ontdekken! Samen met de lokale partners nemen we je mee naar de mooiste plekjes om tot rust te komen of om lekker te eten en drinken.
 • Moet ik een professionele fotograaf zijn om deel te nemen?
  Neen, je hoeft geen professional te zijn. Onze basisvoorwaarde om jou een aangename ervaring aan te bieden is een vlotte basiskennis fotografie (ISO, sluitertijd en diafragma). Het is niet onze bedoeling om deze concepten aan te leren tijdens RAW stories workshops. Idealiter heb je al een beetje (of veel) ervaring, of ben je erg gepassioneerd door je hobby. Maar, maar, is het wel iets voor mij? · Out-the-box denker? · Wil je evolueren en bijleren? · Wil je jezelf loswrikken uit de klassieke huwelijksfotografie? · Vijs kwijt, hoek af, crazy in the coconut? JOIN THE CLUB! Tijdens de workshops concentreren we ons op fotografen die zichzelf willen uitdagen om een nieuw portfolio uit te bouwen. We willen een fotografiegemeenschap uitbouwen die van elkaar wil leren via trial & error.
 • Moet ik me voorbereiden op de shoots?
  · Denk na over welke beelden je wil maken. Je kan bijvoorbeeld een inspiratiebord aanmaken op Pinterest of Instagram. · Bereid jezelf ook niet te rigide voor! RAW stories gaat om exploratie en zelfontdekking. Deze trip wordt het ideale moment om te experimenteren!
 • Zijn alle coaches trouwfotografen?
  We zijn allemaal al minimum vier jaar fotograaf in bij- of hoofdberoep. We hebben ervaring met het vastleggen van liefde-en huwelijksfotografie.
 • Volgden jullie allemaal een opleiding fotografie?
  Elk RAW stories lid heeft een uniek traject: drie coaches studeerden af via het CVO of Hogeschool op zijn of haar eigen tempo. Eén coach is een autodidact. We zijn het levende bewijs dat iedereen met een gezonde portie goesting, lef en doorzettingsvermogen een goede fotograaf kan worden.
 • Wat breng ik mee?
  Naast je reiskoffer breng je ook best jouw meest gebruikte fotomateriaal mee: Fototoestel Lenzen Extra batterijen en oplader Laptop (voor de workshop Lightroom en Photoshop) Hard Drive Card reader Externe flits ... Let wel op dat je handbagage niet te groot of te zwaar is, zodat deze vlot meekan op het vliegtuig. In onze vluchten voorzien we meestal per persoon een grote koffer van 23kg + handbage tot 8kg.
 • Ik heb allergieën of dieetwensen, help!
  Bij je inschrijving ontvang je een informatiefiche waarop je alle opmerkingen over je dieet of allergieën kan doorgeven.
 • Ontvang ik mijn geld terug als de workshop niet kan doorgaan door Covid?
  Ja: Wanneer er een zakelijk inreisverbod geld vanuit België (code rood) voor de workshop data en waardeer er op de workshop locatie een Lockdown is waardoor vrij reizen met een vervoermiddel en óf je voortbewegen in de buitenlucht niet toegestaan is. In beide gevallen ontvang je de volledige ticketprijs terug.
 • Wat als ik onverwacht niet mee kan?
  We raden je aan om hiervoor een annulatieverzekering te nemen. Dit kan via onze reispartner ReisFotograaf.be. We willen je ook wel ondersteunen om je ticket te helpen door te verkopen via onze wachtlijst.
 • Vanaf welk vliegveld vliegen we?
  Wij boeken onze vluchten via onze reispartner om zo veel mogelijk tijd te kunnen doorbrengen samen met de mede-fotografen. We vertrekken vanuit Zaventem met een vlucht van Brussels Airlines.
 • Is er een alternatief afbetalingsplan?
  We begrijpen dat deze reis een grote investering is, maar weten zeker dat het je meer gaat opleveren dan dat het je kost. Je kan in één keer of in drie afzonderlijke schijven betalen. Contacteer ons indien je deze optie verkiest.
 • Kan ik de kosten van deze reis via mijn zaak inbrengen?
  Absoluut, je vliegticket inclusief de reis en workshop kun je afschrijven op je bedrijf. Deze reis is een investering in jezelf en je bedrijf die je snel zal terugverdienen!
 • Met welke extra kosten moet ik rekening houden?
  Het RAW Stories pakket bevat geen: - Annulatieverzekering (kan je verkrijgen via onze reispartner) - Extra drank en voedsel buiten de aangeboden maaltijden.
bottom of page